Γίνε Δημιουργικός

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας διδάσκει πώς να είμαστε δημιουργικά άτομα. Μας διδάσκει πώς να ακολουθούμε ένα προκαθορισμένο ρεύμα και να καταναλώνουμε.Τις περισσότερες φορές δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς αυτά που βλέπεις γύρω σου όπως είναι, αυτούσια. Όμως να τα παρατηρείς. Κι από τον συνδυασμό όλων αυτών των πραγμάτων, θα σου γεννηθούν ιδέες. Αρκεί να έχεις το μυαλό σου προσανατολισμένο στη δημιουργικότητα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ιδέες μπορεί να έρθουν από τα πιο απίστευτα πράγματα.
-Κώστας Βουλαζέρης(συγγραφέας)

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Φτιάχνουμε σπιτικές κονσέρβες

ftiahnoume-spitikes-konserves
Οι σπιτικές κονσέρβες δεν περιέχουν περιττό αλάτι ή ζάχαρη, δεν έχουν συντηρητικά, είναι πολύ υγιεινές και φυσικά έχουν περισσότερα συστατικά από τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Οι κονσέρβες αυτές είναι δυνατόν να διατηρηθούν περισσότερο απο ένα χρόνο σε ένα σκοτεινό ντουλάπι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα βάζα με το μεταλλικό καπάκι ή τα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς με σιδεράκι και έχουν λαστιχένια φλάντζα στο καπάκι.
Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βάζο καλό είναι να το αποστειρώνουμε (βγάζοντας το μεταλλικό καπάκι). Η αποστείρωση γίνετε αν βάλουμε το βάζο σε μια κατσαρόλα νερό και το βράσουμε για δέκα λεπτά περίπου. Πλένουμε και στεγνώνουμε το βάζο. Έπειτα το γεμίζουμε δύο εκατοστά από το χείλος με φρούτα, λαχανικά, κρέατα μαζί με τη σάλτσα τους.
Α’ τρόπος.
Αν χρησιμοποιήσουμε βάζο με μεταλλικό καπάκι, βράζουμε το καπάκι 10 λεπτά σε λίγο νερό, ώστε να ζεσταθεί η κόλλα που έχει πάνω του και κλείνουμε με πολύ δύναμη το βάζο όπως είναι ζεστό και το γυρίζουμε ανάποδα. Αφήνουμε το βάζο ανάποδα μια βραδιά και ελέγχουμε το πρωί αν έχει βγεί ζουμί απο την κονσέρβα. Αν έχει βγει ζουμί τότε σημαίνει ότι δεν έκλεισε αεροστεγώς και πρέπει να καταναλωθεί στις επόμενες μέρες.
Β’ τρόπος.
Κλείνουμε τα βάζα με το μεταλλικό καπάκι με πολύ δύναμη (χωρίς να έχουμε ζεστάνει προηγουμένως το καπάκι). Βάζουμε τα βάζα σε μια κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, αναποδογυρισμένα και ανάμεσά τους πανιά, ώστε να μη χτυπήσουν μεταξύ τους κατα τη βράση. Βάλτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτοι ατμοί. Από κει και πέρα μετράμε το χρόνο μαγειρέματος.
Πρέπει να αλλάζουμε τα μεταλλικά καπάκια μετά απο κάθε χρήση. Αν χρησιμοποιήσουμε βάζο με λαστιχένια φλάντζα στο καπάκι, συνιστάται να αλλάζεται την φλάντζα μετά απο κάθε χρήση.
Χίλιες φορές να φτιάξουμε τις κονσέρβες μας μόνοι μας, παρά να τρώμε τα συντηρητικά του εμπορίου: Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα
Δείτε ακόμη: Aποξήρανση λαχανικών για ώρα ανάγκης και όχι μόνον!
Πως φτιάχνουμε και συντηρούμε ελιές
Συντήρηση λαχανικών στο ψυγείο: Πώς θα διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους!
Η σωστός τρόπος συλλογής και συντήρησης βοτάνων
Στην ενότητά μας «φτιάχνω μόνος – τρόφιμα«, θα βρείτε διάφορες υγιεινές συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!
Το είδα: enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...