Κοιτάζοντας ένα οστό,πιθανόν να σκεφτείτε ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα απο διατροφικής άποψης.Αν το γλύψετε,θα διαπιστώσετε ότι έχει μια μη ευχαριστη υφή.Αν το δαγκώσετε,θα έχετε πόνο στα δόντια.Μοιάζει σαν κάτι νεκρό.
Ποια χρήσιμα συστατικά μπορει λοιπόν να περιέχει;
Η απάντηση είναι σχεδόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Στο εσωτερικό του οστού υπάρχει ένας πλούτος θρεπτικών συστατικών-αντιφλεγμωνώδη συστατικά, πρωτείνες θεραπευτικές για το έντερο,υγιεινά λίπη και πολλά μέταλλα.
Το καλαγόνο είναι μια πρωτείνη που βρίσκεται στον συνδετικό ιστό των σπονδυλωτών ζώων.
Είναι άφθονο στα οστά,στο μεδούλι,στους χόνδρους,στους τένοντες και στουςσυνδέσμους.
Η διάσπαση του κολλαγόνου στο ζωμό απο κόκκαλα είναι αυτό που παράγει την ζελατίνη.
Η ζελατίνη( η διάσπαση του κολλαγόνου) ήταν μια τροφή που χρησιμοποιήτο ως φαρμακευτική θεραπεία στην Κίνα.
Η ζελατίνη βοηθά τους ανθρώπους με τροφικές αλλεργίες και ευαισθησίες να ανέχονται αυτες τις τροφές.Επίσης προάγει την ευαισθησία της εντερικής χλωρίδας και την ανάπτηξη των προβιοτικών.Είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση του ευερέσθητου εντέρου και των αυτοάνοσων ασθενιών που προκαλούνται απο αυτό.Η ζελατίνη παρέχει μέταλλα αναδόμησης των οστών,αποτρέποντας έτσι την οστική απώλεια και μειώνοντας το πόνο των αρθρώσεων.
Η ζελατίνη είναι ο λόγος που ο σωστα παρασκευασμένος ζωμός οστών πήζει στο ψυγείο(και είναι επίσης το δραστικό συστατικό στα επιδόρπια ζελέ και στις καραμέλες με μορφή ζελέ,τα ονομαζόμενα ζελεδάκια).
Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,διότι είναι ο φορέας που φέρνει τα δομικά μόρια για την παραγωγή τους.Αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες και ενυσχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.Ένα σημαντικό μέρος του υγιούς δέρματος είναι η ικανότητά του να θεραπεύει γρήγορα τις πληγές.Επίσης προστατεύει τα κύτταρα απο τις ελεύθερες ρίζες.
Στα αυγά κότας το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο ασπράδι τους.Είναι όμως πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να εξάγεται υαλουρονικό οξύ απο τα κελύφη των αυγών.
Αυξήστε την πρόληψη της βιταμίνης C,που είναι το κλειδί για την παραγωγή κολλαγόνου.-Μάριος Δημόπουλος Διατροφολόγος
Ποια χρήσιμα συστατικά μπορει λοιπόν να περιέχει;
Η απάντηση είναι σχεδόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Στο εσωτερικό του οστού υπάρχει ένας πλούτος θρεπτικών συστατικών-αντιφλεγμωνώδη συστατικά, πρωτείνες θεραπευτικές για το έντερο,υγιεινά λίπη και πολλά μέταλλα.
Το καλαγόνο είναι μια πρωτείνη που βρίσκεται στον συνδετικό ιστό των σπονδυλωτών ζώων.
Είναι άφθονο στα οστά,στο μεδούλι,στους χόνδρους,στους τένοντες και στουςσυνδέσμους.
Η διάσπαση του κολλαγόνου στο ζωμό απο κόκκαλα είναι αυτό που παράγει την ζελατίνη.
Η ζελατίνη( η διάσπαση του κολλαγόνου) ήταν μια τροφή που χρησιμοποιήτο ως φαρμακευτική θεραπεία στην Κίνα.
Η ζελατίνη βοηθά τους ανθρώπους με τροφικές αλλεργίες και ευαισθησίες να ανέχονται αυτες τις τροφές.Επίσης προάγει την ευαισθησία της εντερικής χλωρίδας και την ανάπτηξη των προβιοτικών.Είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση του ευερέσθητου εντέρου και των αυτοάνοσων ασθενιών που προκαλούνται απο αυτό.Η ζελατίνη παρέχει μέταλλα αναδόμησης των οστών,αποτρέποντας έτσι την οστική απώλεια και μειώνοντας το πόνο των αρθρώσεων.
Η ζελατίνη είναι ο λόγος που ο σωστα παρασκευασμένος ζωμός οστών πήζει στο ψυγείο(και είναι επίσης το δραστικό συστατικό στα επιδόρπια ζελέ και στις καραμέλες με μορφή ζελέ,τα ονομαζόμενα ζελεδάκια).
Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,διότι είναι ο φορέας που φέρνει τα δομικά μόρια για την παραγωγή τους.Αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες και ενυσχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.Ένα σημαντικό μέρος του υγιούς δέρματος είναι η ικανότητά του να θεραπεύει γρήγορα τις πληγές.Επίσης προστατεύει τα κύτταρα απο τις ελεύθερες ρίζες.
Στα αυγά κότας το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο ασπράδι τους.Είναι όμως πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να εξάγεται υαλουρονικό οξύ απο τα κελύφη των αυγών.
Αυξήστε την πρόληψη της βιταμίνης C,που είναι το κλειδί για την παραγωγή κολλαγόνου.-Μάριος Δημόπουλος Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου